«Ο,τι πει το αφεντικό.....άντε και το Κόμμα……….»

Οι εκπτώσεις στην ΕΣΗΕΑ συνεχίζονται και όποιος εργοδότης προλάβει.
Αντί λοιπόν για αυξήσεις 30% που ζήτησαν στην αρχή για τη σύμβαση της ΕΡΤ, η συγκυβέρνηση στο ΔΣ , τώρα κουβεντιάζει για το 2009 αυξήσεις στους μισθούς μόλις 2,67% (3% από την 1/1/2009, 1,5% από 1/11/2009) αλλά και αυτά να πληρωθούν από τον Γενάρη του 2011΄.΄….
Σε αυτό κατέληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ με τον εκπρόσωπο της ΕΡΤ .Στην κουβέντα στα γραφεία της Ενωσης «κλείδωσε» και η σφαγή των συμβασιούχων αφού διώχνουν τους ,μισούς για να πάρουν άλλους. Κάποιοι από το παλιό σύστημα (αρχισυντάκτες και Λιριντζάκια ), που έμειναν πίσω βολεύτηκαν κιόλας ακόμη και με συμβάσεις ΠΕΘ (πρόσωπα ειδικών θέσεων).
Το… «έργο» που έχει επωμισθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ όμως συνεχίζεται, καταγγέλλει η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
Από τη συνάντηση της Τετάρτης με τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων, το Δ.Σ. κουβεντιάζει τώρα να τους δώσει στοιχεία για να φανεί αν έχουν κι άλλη δουλειά οι δημοσιογράφοι, μήπως και ψήσουνε την ΕΙΗΕΑ να υπογράψει έστω σύμβαση με 1%.Σε αντάλλαγμα κλείνουν τα μάτια σ΄΄ αυτά που συμβαίνουν στα μαγαζιά παρά τις καταγγελίες μας ότι:
• Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναγκάστηκαν να φύγουν από το Μάρτιο μέχρι σήμερα 17 συντάκτες, κόπηκαν αρκετές συνεργασίες και οδηγούνται στην έξοδο άλλοι 10.
• Στο ΕΘΝΟΣ ετοιμάζονται απολύσεις μέσα στον Αύγουστο και για να μη γίνει πιο βαρύ το κλίμα δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής η κάρτα εισόδου,
• Στον ΔΟΛ μέτρησαν τους διοικητικούς στους 470 και πάλι μιλάνε για μείωση 10%.
• Στο Κέρδος «ΈΦΥΓΕ» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και κόπηκαν (και εκεί) αντικαταστάσεις που προβλέπει η σύμβαση.
• Στα κόκκινα και ροζέ ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι πλέον χρίζονται εθελοντές η κομματικά μέλη για τις περικοπές σε μισθούς η τις ΣΣΕ.
Μετά και το διάβημα Αλαφούζου προχθές στο Μαξίμου, ο Λοβέρδος έβγαλε από το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο τη διάταξη (άρθρο 67) και πάει περίπατο η ασφάλιση των εργαζομένων στα portals με καθιέρωση αγγελλιόσημου στις διαφημίσεις του διαδικτύου.
Πλάτη όμως έβαλε σε αυτό και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που αρνήθηκε να πάει εκπρόσωπος της Ένωσης στη Βουλή για να υπερασπιστεί τη διάταξη στην Επιτροπή. Προηγήθηκε, βέβαια, εμπιστευτική επιστολή της ΠΟΕΣΥ του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ, ενός κάποιου δικηγόρου και της πλευράς Κουμπιά, που πρότειναν να ξαναμοιραστεί το αγγελιόσημο ώστε να πάρουν μερτικό και άλλοι δικαιούχοι και ‘ετσι στρώθηκε το χαλί.
Και τώρα εκδότες . διαφημιστές ,και διαπλοκή ζητάνε να καταργηθεί το αγγελιόσημο για να γίνει δικό τους έσοδο ως διαφημιστική δαπάνη, και να καταπιεί η κρίση τον πόρο από τα ταμεία μας.
Με εκπτώσεις και Εφιάλτες δεν θα μας μείνει τίποτα


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης