ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ

Απάντησαν με σιωπή!!
Πολιτική συμφωνία και δέσμευση για την εφαρμογή της, πρότεινε την περασμένη Τετάρτη, στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ως προϋπόθεση, για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλεγεί νέο προεδρείο, ο εκπρόσωπος της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΚΕΔ) Δημήτρης Τσαλαπάτης.
Όπως πρότεινε, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα πρέπει να δεσμευθούν ώστε η ΕΣΗΕΑ να μην εξελιχθεί σε ουραγό των εξελίξεων στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα και να τηρήσει τις ακόλουθες προτεραιότητες:
- Ρήτρα μισθωτής εργασίας για όλα τα ΜΜΕ και σύμφωνα με την πρόταση της ΚΕΔ, που αποδέχθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,

(Βλέπε στυξ http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2378 αντιμετώπιση της κρίσης στα ΜΜΕ και της ανεργίας στον κλάδο. Και http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2380 ).
- Αυτονομία στο ΤΣΠΕΑΘ, με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και του νόμου Πετραλιά.
- Όχι στην ανακατανομή του αγγελιοσήμου που κάποιοι «μαγειρεύουν».
- Αμεση εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει αναδρομικές εισπράξεις αγελιόσημου εκατομμυρίων ευρώ, της τελευταίας δεκαετίας, από τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΤΔΑΠ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κλπ.) που οφείλουν τα οφείλουν στο ΤΣΠΕΑΘ, τον ΕΔΟΕΑΠ και τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας των Ενώσεων.
- Ισότιμη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.
- Επέκταση του αγγελιοσήμου στα portal, της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και σε όλα τα ενημερωτικά, με αντίστοιχη υποχρεωτική καθιέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων, για την απασχόληση των νέων συναδέλφων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- ΟΧΙ στην έξωση των συνταξιούχων από την Ένωση.

Νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει οριστεί για την επόμενη Τρίτη και η ΚΕΔ έχει δηλώσει πως δεν διεκδικεί οποιαδήποτε θέση στο προεδρείο.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης