Ποιοι έχουν οδηγήσει σε ακυβερνητία την ΕΣΗΕΑ (ΚΕΔ)

Σε ακυβερνησίαέχουν οδηγήσει συνειδητά την ΕΣΗΕΑ, τρεις παρατάξεις του Δ.Σ. (Συσπείρωση, Ενότητα, Αριστερή Οχθη) με συντονιστές από το παρασκήνιο το δίδυμο Τρίμη – Μανωλάκου.

Μετά την κατάληψη με κουκούλες και υπνόσακους του κτιρίου της Ενωσης (10 Ιανουαρίου 2009), στην οποία συμμετείχαν όλοι αυτοί και η οποία εξελίχθηκε, ευτυχώς, σε ναυάγιο, προχώρησαν σε μυστική συμφωνία πριν τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, με στόχο τη διάλυσή της, τη μετατροπή της σε δήθεν συνδικάτο τύπου μαζί με εμπόρους, ετεροεπαγγελματίες, τεχνικούς και άλλους, αλλά και αυτό ευτυχώς δεν τους βγήκε.

Η τρίτη απόπειρα ήταν αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, να διχοτομήσουν το Σωματείο σε καθαρούς (όπως θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται) και σε όλους τους άλλους.

Το αντίτιμο είναι να ασφαλιστούν στα Ταμεία μας άλλοι 7.500 ετεροεπαγγελματίες (επιδίωξη με την οποία συμφωνεί και το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ) και η παραχώρηση μερτικού από το αγγελιόσημο σε τρίτους, επειδή τους το ‘χουν τάξει για να τους έχουν συμμάχους στην άλωση της ΕΣΗΕΑ.

Αρνούνται έτσι συστηματικά οποιαδήποτε συμφωνία για συγκρότηση προεδρείου, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής, που αυτοί επιδίωξαν να εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο, και με τροπολογία που πέρασαν νύχτα το 1997 στο νόμο Ρέππα, που τώρα όμως θέλουν την κατάργησή του.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγέλλει όλες αυτές τις υπόγειες διεργασίες, τις ανίερες συμμαχίες και επιμένει ότι στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπάρχει πλειοψηφία από τις συγκεκριμένες παρατάξεις, που οφείλουν να τιμήσουν αμέσως την ψήφο των συναδέλφων και να συγκροτήσουν προεδρείο ή με δική τους ευθύνη να πάει πάλι ο Κλάδος σε εκλογές, μόνο που αυτό σημαίνει διορισμένη διοίκηση με δική τους ευθύνη.
Αλλωστε σε μια απελπισμένη ομολογία της συνδικαλιστικής αποτυχίας τους (πρόταση Νταβανέλλου) ήδη πρότειναν αναλογικό προεδρείο για 3-4 μήνες με Πρόεδρο τον Πάνο Σόμπολο, για να γίνουν εκλογές, αλλά στην ουσία για να βγουν από το δικό τους αδιέξοδο.

Τα προβλήματα του Κλάδου δεν αντιμετωπίζονται με διοικήσεις περιορισμένης ευθύνης και με ακυβερνησία.
Η ΚΕΔ και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. δήλωσε ότι δεν διεκδικεί καμία θέση στο Προεδρείο της Ενωσης, και κάλεσε για άλλη μια φορά όλες τις παρατάξεις να δεσμευτούν, με αναλογικό ή αντιπροσωπευτικό προεδρείο σε συγκεκριμένες προτεραιότητες και επίσης:
• Όχι στην έξωση των συνταξιούχων από την Ενωση.
• Αυτονομία στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ, με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και του νόμου Πετραλιά.
• Όχι στην παραχώρηση αγγελιόσημου σε τρίτους, αλλά άμεση είσπραξη των εκατομμυρίων ευρώ που παρακρατούν 10 χρόνια τώρα παράνομα οι πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) και η κινητή τηλεφωνία (VODAFONE, COSMOTE, WIND, TELAS).
• Αμεση αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ και όπου αλλού υπηρετούν.
• Διατήρηση της αυτονομίας (και με τον νόμο Πεπονή) των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο Δημόσιο.
• Αμεση ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο στη Βουλή και την «έχουν στα χέρια τους» όλα τα κόμματα για τους δημοτικούς σταθμούς, ώστε να μην γίνουν Α.Ε. και να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης