Ως ιδιώτες, μας χρεώνουν διπλά τα εξέταστρα ή νοσήλεια

http://www.koutouzis.gr/dimosiografoi.htm

Σύμφωνα με την υπ αριθμ. πρωτ. 2925/23-02-2010 ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση (ΣΔΣ 2/18-1-2010), αποφάσισε τη διακοπή συνεργασίας του ΕΔΟΕΑΠ με το θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ από 15ης Μαρτίου 2010.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο, αναφέρει, οδηγήθηκε στην απόφασή του αυτή μετά από επανειλημμένες κλήσεις σε διαπραγμάτευση των υπευθύνων του εν λόγω θεραπευτηρίου, οι οποίοι δεν δέχονται τους όρους ελέγχου, διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και οικονομίας που προβλέπει ρητά η νέα σύμβαση, την οποία υπογράφει πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ με όλα τα συνεργαζόμενα θεραπευτήρια».
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην κατάσταση αυτή δεν…….. οδήγησε το υπέρμετρο……ενδιαφέρον του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για «όρους ελέγχου, διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και οικονομίας».
«Σε περίπτωση όμως, που επιλέξετε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ή κρίνεται αναγκαία η νοσηλεία σας στο εν λόγω θεραπευτήριο, θα πρέπει να εκδοθεί κανονικά εισιτήριο ΕΔΟΕΑΠ από τις υπηρεσίες μας, με την ίδια μέχρι σήμερα διαδικασία, ως προέγκριση».κλπ
« Η καταβολή του ποσού που δικαιούσθε, μετά από την κοστολόγηση από την Υπηρεσία ΤΥΠ, γίνεται μετά την υποβολή σχετικής αίτησής στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων με συνημμένα: όλα τα πρωτότυπα νόμιμα παραστατικά, το εισιτήριο της ιατρικής μας υπηρεσίας, το εξιτήριο από το νοσηλευτήριο και τις γνωματεύσεις του θεράποντα γιατρού σας».

Εμείς δε έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο, πέραν της επιστημονικής αξίας του Θεραπευτηρίου, να επιμένουμε σ αυτό.
Επιμένουμε όμως στα εξής:
= Πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις με αξιόλογα νοσηλευτήρια σε όλες τις περιοχές.
= Πρέπει να υπάρχουν όσο στο δυνατόν περισσότερες συμβάσεις με νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα, διότι όταν πηγαίνουμε ως ιδιώτες, μας χρεώνουν διπλά τα εξέταστρα ή νοσήλεια. Τα οποία δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου, ή σε ικανό ποσοστό ο ΕΔΟΕΑΠ που ακολουθεί άλλα τιμολόγια.
Γι αυτά τα «χοντρά θέματα» είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, και όχι μόνο για συνταγές φαρμάκων και εξετάσεις αίματος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης