Φτάνει πια η κουκούλα και στα σκάνδαλα.

Εκδότες πειρατές τρώνε τα λεφτά μας και στήνουν μηχανή με στοιχήματα Οff Shore

Το θρίλερ με τις πειρατικές εκδόσεις, αρχίζει και παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις με κομπιναδόρους εκδότες να τρώνε χρόνια τα λεφτά των εργαζομένων, να φοράνε φέσι στα Ταμεία αλλά τώρα να στήνουν την καινούργια μηχανή στο τρίγωνο «εφημερίδα-διαδίκτυο-off shore στοιχήματα» με την ανοχή όμως των αρμοδίων.

Το κόλπο συνδέεται με την εφημερίδα Sport-time. Με χρέη εκατομμυρίων ο ιδιοκτήτης της,με τα τρία επώνυμα, έβαλε λουκέτο αφήνοντας στο δρόμο και απλήρωτους συντάκτες ,τυπογράφους,

και οφειλές εκατομμυρίων στα Ταμεία αλλά τώρα την επανεκδίδει .

Η νέα έκδοση θα είναι εφημερίδα χωρίς συντάκτες, η θα γράφεται από φαντάσματα με e-mail και θα κυκλοφορεί με το τίτλο να ανήκει, πάντα, σε εταιρία με έδρα τα Virgin Islands και δεκάδες αθλητικούς συντάκτες να περιμένουν μάταια να τους δικαιώσουν τα δικαστήρια,όπου έχουν προσφύγει διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Μόνο που στο κόλπο όπως ακούγεται στην αγορά υπάρχουν και ονόματα μεγάλων, με Διυλιστήρια και Τράπεζες, αφού όλη η ιστορία συνδέεται με στοίχημα εξωτερικού τζόγο δις και τον ΟΠΑΠ να μην βγάζει άχνα. Μόνο που το κόλπο μοιάζει πιλοτικό και με το που θα πιάσει η συνταγή είναι έτοιμη, μια και μεγάλες απογευματινές εφημερίδες ετοιμάζουν το ίδιο με άλλοθι την κρίση.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ( Εργασίας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης), που –κυρίως ως φίλαθλοι- θα έπρεπε να έχουν αναθέσει την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, έχουν αυτή την περίοδο το βραχνά με τα «σπρέντ» και το ασφαλιστικό και δεν βρίσκουν τον απαιτούμενο χρόνο.

Αλλωστε και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που γνωρίζει το σκάνδαλο είναι μπλοκαρισμένη ένα μήνα τώρα με την χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των δημοσιογράφων που έγινε, παραμονές του Πάσχα τελικά προχθές, με Καλομοίρα Κοκκίνου και τους αντιεξουσιαστές (Νταβανέλλους, Νταουντάκη και άλλα ρέστα) στην διοργάνωση

H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά όλη αυτή την μπόχα με τους πειρατές και απαιτεί την άμεση παρέμβαση όλων των υπεύθυνων, αλλά και των Εισαγγελικών αρχών.

Καλεί επίσης το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να συζητήσει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ και να πάρουν θέση και οι Ενώσεις Συντακτών της περιφέρειας επειδή, Κυριακόπουλοι κι οι συνεταίροι τους χρωστάνε σε εργαζόμενους σ΄όλη την Ελλάδα.

Δέκα μέρες τώρα οι εργαζόμενοι στο Sport-time που έχουν μείνει απλήρωτοι στο δρόμο έχουν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας και συνδικαλιστές και αρμόδιοι κάνουν προκλητικά το κορόιδο.

Φτάνει πια η κουκούλα και στα σκάνδαλα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων τα λέει όλα:
Προς
Δ.Σ ΕΣΗΕΑ
Δ.Σ ΠΟΕΣΥ
Δ.Σ ΠΣΑΤ
Δ.Σ ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ

Κύριοι,

Πληροφορούμαστε, εκ νέου, ότι επίκειται η επανέκδοση της εφημερίδας Sportime – με τον ίδιο τίτλο ή ελαφρώς παραλλαγμένο – πολύ σύντομα.
Από εκείνους μάλιστα, που, στις 2 Απριλίου 2008, έβαλαν λουκέτο στην εφημερίδα, αφήνοντας απλήρωτους (από Δεκέμβρη του ’07) και χωρίς αποζημίωση, τους περίπου 60 τελευταίους και ηρωικούς εργαζόμενους μιας εφημερίδας που κόσμησε τον Ελληνικό Τύπο.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι, εμφανίζονται ως κύριοι, σε νέες επιχειρηματικές «δουλειές», εκείνοι που ξημεροβραδιάζονται στην Ευελπίδων και καυχώνται για το ... ρεκόρ δικών που έχουν, εκείνοι που τόσα χρόνια – από το 2003 και μετά – εναλλάσσουν τις εταιρείες μιας χρήσης, με τις οποίες λυμαίνονταν τον πλούτο της εφημερίδας, με σωρεία εργασιακών, φορολογικών και ασφαλιστικών παρανομιών.

Από τις 27 Νοεμβρίου 2009, είχαμε ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ, για τα σχέδια του κατά κόσμον Κώστα Κυριακόπουλου – τώρα του Χαραλάμπους ή του Ιωάννη θα σας γελάσουμε ... – πρώην Γιώργου Ρωμιού ή άλλως, δεν γνωρίζουμε επακριβώς ...
Με τον «κύριο» αυτόν, φερόμενο ως ιθύνοντα εκδοτικό νου του Sportime, στην τελευταία του περίοδο και υποψήφιο εκδότη του «νέου Sportime», οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη, τόσο για το ποινικό όσο και το οικονομικό μέρος.
Πρόσφατα, αναβλήθηκε μία από τις δίκες μας (22/2/10), για τις 22 Μαρτίου του .... 2011, επειδή λέει «δεν είχε κληθεί νομίμως», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (18/2) είχε καταδικαστεί ερήμην σε 6μηνη φυλάκιση και 10.000 ευρώ πρόστιμο – ομού με έναν ακόμη αχυράνθρωπο του – μετά από σχετική μήνυση των συναδέλφων μας στο γραφείο Θεσσαλονίκης του Sportime. To ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Αθήνα (4μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο), για μέρος δεδουλευμένων μας.
Οι εργαζόμενοι στο Sportime, είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2007, ενώ οι ίδιοι υποχρεώθηκαν σε καταγγελία της σύμβασης τους, στις 14 Οκτωβρίου 2008, μονομερώς ώστε να ενταχθούν στην επιδοτούμενη ανεργία του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Ταυτόχρονα, εκκρεμούν οι αποζημιώσεις τους, τις οποίες οι Κυριακόπουλος και Σία δεν έδωσαν, μερικές ακόμη και 14 χρόνων, αφού υπήρχαν συνάδελφοι παρόντες στην εφημερίδα από την πρώτη ημέρα έκδοσης της (21/2/94).
Τώρα, Κυριακόπουλος και Σία, ετοιμάζουν άνετοι και ωραίοι, τη νέα τους «εκδοτική προσπάθεια», με παραλλαγές ή όχι λίγο ενδιαφέρει, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Ζητάμε,
Την άμεση ενεργοποίηση σας, προς την κατεύθυνση, της προστασίας των αναφαίρετων εργασιακών μας δικαιωμάτων, απέναντι μάλιστα σε άτομα με γνωστό και βεβαρημένο παρελθόν, σ’ ότι αφορά την καταπάτηση τους.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010
Για τους εργαζόμενους στο Sportime
Φώντας Χήτας
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης