Η εργοδοτική Συσπείρωση και οι αντιφάσεις τους.

Οι επικεφαλής της Συσπείρωσης με τα πολλά «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις τους ,με τις οικογένειες των εργοδοτών, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να εξαπατήσουν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ παριστάνοντας τους «αριστερούς» και τους «φίλους των δημοσιογράφων».

Στην πράξη είναι μια ομάδα ανθρώπων της εργοδοσίας που προσπαθούν να καταργήσουν κάθε δύναμη αντίστασης των δημοσιογράφων ώστε να παραδοθεί η Ενημέρωση στον απόλυτο έλεγχο του Καρτέλ της Επικοινωνίας.


Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, (που απoχώρησε από τις εργασίες του 5ου πανελλαδικού συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλοντας την ετερόκλητη πλειοψηφία (που συγκρότησαν, οι άνθρωποι των εργοδοτών και του ΣΕΒ, και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Γκαργκάνα, με τα Εξάρχεια), κατέθεσε στο Προεδρείο, μόνο ένα πολιτικό ψήφισμα, με το οποίο κατήγγειλε στον ελληνικό λαό την σιωπή των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και των κομμάτων και των πολιτικών, για τα «κόλπα» της «Διεθνούς των Καρτέλ και των Κερδοσκόπων».

Το κείμενο του ψηφίσματος ήταν το ακόλουθο:

«Το 5o συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το νέο Colpo Grosso της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και των συνοδοιπόρων της, Πρωθυπουργών.

Ο ηγεμόνας Ζακ Τρισέ, το πρωί της Παρασκευής 07 Ιουνίου 2008, άναψε πράσινο για νέα αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, δήθεν για συγκράτηση του πληθωρισμού, προκαλώντας νέα έκρηξη της διεθνούς τιμής του πετρελαίου από τα 79 στα 89 ευρώ μέσα σε μερικές ώρες, παίρνοντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες των πολιτών όλου του κόσμου και δίνοντας τα, στα Καρτέλ της ενέργειας και στους κάθε μορφής «παπαγάλους».

Το καινούργιο αυτό άλλοθι για κυβερνήσεις και άλλους, για πλήρη παράδοση των πολιτών στις τράπεζες και τις άλλες δυνάμεις της αγοράς, που ασύδοτες λεηλατούν τα εισοδήματα των πολιτών, κουκουλώνουν τα μέσα Ενημέρωσης των « Εθνικών μας Επενδυτών».

Η ετερόκλητη συμμαχία της εργοδοτικής «Αριστεράς», με τους δημοσιογράφους από τα Εξάρχεια και τους «εγκεκριμένους» από τα Χυτήρια των ελεεινόπουλων , αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα και το απέσυρε.Αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια. και Σώπασαν. Διότι έχουν «υποχρεώσεις».
Οι δημοσιογράφοι της εργοδοτικής πλειοψηφίας προτίμησαν την ένοχη σιωπή τους, μπροστά στα εγκληματικά κόλπα των «ηγεμόνων» της παγκοσμιοποίησης, αποκαλύπτοντας πέρα από κάθε αμφιβολία ποιοι είναι πραγματικά και το τι επιδιώκουν.

Όταν η ΚΕΔ με αφορμή την «εισβολή» της «μονοεθνικής» Bertelsmann στον ΑΛΦΑ τόνιζε ότι «Οι δημοσιογράφοι έχουν επισημάνει έγκαιρα και στο παρελθόν το τί έχει να χάσει ο Ελληνας πολίτης αν τελικά η ενημέρωση περάσει στα χέρια παγκοσμίων δικτύων, τα οποία έχοντας στη διάθεσή τους τεχνολογικά υπερόπλα και μεγάλα κεφάλαια, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου, που έφερε την κρίση την οποία ζούμε σήμερα», αυτοί μας απάντησαν «ότι βλέπουμε Νεφελίμ»,επειδή προφανώς για αυτούς δεν υπάρχει ζήτημα ελέγχου της ενημέρωσης.

Όταν η ΚΕΔ πρότεινε να διατηρηθεί ζωντανή η ενημέρωση για τις απεργίες και τα συλλαλητήρια, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων στις 2/4/2009 επειδή το συμφέρον της κοινωνίας στο σύνολό της, είναι η έγκυρη Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κρίσης, που η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιχειρούν να τις φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων με νέα φοροεπιδρομή, πάγωμα μισθών, κατάργηση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, η « αριστερή» πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ, τάχθηκε με το μέρος των εργοδοτών, και φίμωσε την εργατική τάξη κηρύσσοντας απεργία μαϊμού.

Όταν η ΚΕΔ κατήγγειλε την απροκάλυπτη λογοκρισία σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Κομίνη, στο «Πρώτο Θέμα», οι «αριστεροί των εργοδοτών» δεν έβγαλαν άχνα, και μας είπαν ότι ασχολούμαστε «με συνταξιούχους». Η λογοκρισία στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από τις ιστοσελίδες τους στο διαδίκτυο, που συνήθως «κόπτονται» για τα εργασιακά ζητήματα, την ελευθερία της έκφρασης και τους «άνεργους δημοσιογράφους» .

Οι «Τριμηδοσόμπολοι» του 2005-2007 και ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σόμπολου ,συνάδελφος Κουμπιάς που συνοδοιπορεί μαζί τους, παριστάνουν τώρα τις άγιες περιστερές ενώ ευθύνονται για όλα τα προβλήματα του κλάδου.

Σπύρος Χατζάρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης