Πρόταση Γ. Καρατζαφέρη για τη σωτηρία του Ε.Τ.

Πρόταση για τη σωτηρία του «Ελεύθερου Τύπου» μέσω ενός σχήματος από εκδότες συνδεδεμένους ιστορικά με την εφημερίδα, το οποίο θα αναλάβει τις τύχες της, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Πρόταση για τη σωτηρία του «Ελεύθερου Τύπου» μέσω ενός σχήματος από εκδότες συνδεδεμένους ιστορικά με την εφημερίδα, το οποίο θα αναλάβει τις τύχες της, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Αυτό που είπα και έβγαλα και σχετική ανακοίνωση είναι ότι καλώ τους ανθρώπους με τους οποίους στήσαμε και δουλέψαμε μαζί την εφημερίδα, τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο, να φτιάξουμε ένα σχήμα και να πάρουμε τον ΕΤ και να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Σε ερώτηση αν εξαιτίας του ενδιαφέροντός του για την εφημερίδα κατηγορηθεί για συγκέντρωση των ΜΜΕ, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

« Μόνος μου ενδιαφέρομαι, δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν νομίζω ότι είναι φαινόμενο συγκέντρωσης των MEDIA το να θέλεις να σώσεις αυτό το ιστορικό όνομα, εξάλλου εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια δημοσιογράφος, από το 1963».

«Πιστεύω -πρόσθεσε- ότι η κατοχή μίας εφημερίδας από μία πολιτική παράταξη την απελευθερώνει από τα δεσμά των διαφόρων εκδοτών. Και το ΚΚΕ έχει τον 902 αριστερά ραδιόφωνο και τηλεόραση και τον Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή και άλλα έντυπα, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ΚΟΚΚΙΝΟ και την Αυγή. Όποιος αγοράζει μια παραταξιακή εφημερίδα ξέρει τι θα διαβάσει μέσα σε αυτή και όταν αυτό είναι ξεκάθαρο είναι και τίμιο».

«Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το γεγονός πως παρατηρούμε μία μεγάλη διείσδυση στον Τύπο και προφανώς, ως εκ τούτου, αλλοίωση της ενημέρωσης. Μεγάλα κεφάλαια μπαίνουν στον Τύπο. Γίνονται άγρια παιχνίδια», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης