Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «Ελεύθερο Τύπο» - ρ/σ «City 99,5»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί για την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της λειτουργίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», του ραδιοφωνικού σταθμού «City 99,5» και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του Ομίλου.


«Με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες: Ως εδώ και δεν πάει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που οργάνωσε το Δ.Σ. της Ένωσης σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ενώσεις του Κλάδου.


«Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για το κλείσιμο των επιχειρήσεων μάς γυρνά πολύ πίσω», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «όταν κλείνει ένα Μέσο, πλήττεται η δημοκρατία και ο πλουραλισμός» και ότι «όταν απολύονται εργαζόμενοι πλήττεται η κοινωνική συνοχή».

Α. Τσίπρας: Πολιτικά παιχνίδια στο χώρο του Τύπου


Την «απόλυτη συμπαράσταση και στήριξη στους «εκατοντάδες δημοσιογράφους που έχασαν τη δουλειά τους» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.


Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια στο χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης», τα οποία «οδήγησαν τους δημοσιογράφους στην ανεργία» και τόνισε ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση» των ιδιοκτητών του Ομίλου «στέλνει ένα ευρύτερο μήνυμα για το πώς οι ισχυροί επιχειρηματίες σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως τον τελευταίο τροχό της άμαξας».


Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «βάρβαρο» το κλείσιμο του συγκροτήματος και υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να παίζονται εκδοτικά και πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζόμενων». Κάλεσε δε την κυβέρνηση «να πάρει θέση».


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Ε. Χριστοφιλοπούλου, έκανε με τη σειρά της λόγο για «αιφνιδιαστικό κλείσιμο, που δεν πλήττει μόνο τη δημοκρατία, αλλά με βάναυσο τρόπο πλήττει και τις εργασιακές σχέσεις σε όλους του κλάδους εργαζομένων στα ΜΜΕ». Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για το εργασιακό πλαίσιο και την ασφάλεια των εργαζομένων».


Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Χρ. Κατσώτης ανέφερε ότι «στις νέες συνθήκες, κρίσης, όπου η επίθεση μεγαλώνει, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πολιτικές των ιδιοκτητών».


Η εκπρόσωπος των συντακτών της εφ. «Ελεύθερος Τύπος, Μ. Παπαχρηστούδη υποστήριξε ότι «η απόφαση - λουκέτο λειτουργεί ως προοίμιο του ντόμινο γι' αυτό που έρχεται στο χώρο μας», καλώντας τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο εξής στις επάλξεις, και την κυβέρνηση να πάρει θέση άμεσα.


Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ρ.σ. «CITY 99,5», Δ. Σαραντόπουλος, δήλωσε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ενημερωτικό επίπεδο, καθώς επίσης και να ενημερώνει για τις εξελίξεις στο «Ίδρυμα Τύπου».


Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των Ενώσεων παρέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της ενημέρωσης, του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.


Ο Πρόεδρος της Βουλής μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζόμενων Ενώσεων για την απεργία στα Μ.Μ.Ε. τόνισε: «Όταν σταματά τη λειτουργία της μια εφημερίδα, αυτό είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης