Η ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (ΚΕΔ)

Μόνο την εργοδοτική αυθαιρεσία και συγκεκριμένες πολιτικές υπηρετεί η ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ, την οποία έχουν προκαλέσει οι εκπρόσωποι από τρεις τουλάχιστον παρατάξεις (Συσπείρωση, Ενότητα, Αριστερή Οχθη) στο Δ.Σ. της Ενωσης, που παρόλο που έχουν πλειοψηφία αρνούνται να συγκροτήσουν προεδρείο, γιατί έτσι τους βολεύει.
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στα εργασιακά αφορούν και τους δημοσιογράφους, και ως εργαζόμενους και ως μόνους αρμόδιους για την υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης που βρίσκεται αιχμάλωτη στις προτεραιότητες του star system και των εργολάβων.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατήγγειλε και στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου και στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο την απολύτως ανεύθυνη στάση αυτών των συνδικαλιστικών εκφράσεων που συνεχίζεται ενώ την ίδια ώρα:
- Τουλάχιστον 56 συνάδελφοι οδηγούνται βιαίως στην έξοδο από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», ύστερα από έγγραφο της ιδιοκτησίας προς τα Ταμεία μας, με το οποίο ζητούνται στοιχεία για πρόωρη συνταξιοδότησή τους που σημαίνει ακόμη και μειωμένες αποζημιώσεις. Και αυτό οδηγεί σε ντόμινο στην αγορά εργασίας.
- Στο πρόσφατο διάβημα εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο «ΕΘΝΟΣ» για τις απολύσεις, ο ιδιοκτήτης Φώτης Μπόμπολας δήλωσε ότι αρνείται να συνεχίσει αυτός να πληρώνει 200 συντάκτες, όταν ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» έκλεισε, όπως έκλεισε, έδιωξε 400 εργαζόμενους, πουλήθηκε ο τίτλος του και η ίδια εφημερίδα ξαναβγαίνει με κάπου 50 συντάκτες. Βέβαια πήρε την απάντηση αλλά το σχέδιο φαίνεται ότι τώρα ξεκινάει.
- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού ο Σταύρος Ψυχάρης επιχείρησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το ρεπορτάζ μαϊμού από την άφιξη Ερντογάν που ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται άνοιξε ο δρόμος για την άλλη… «ενημέρωση» που θα μαγειρεύουν τα αφεντικά. Μόνο που η επιχείρηση που αποκάλυψε η ΚΕΔ δεν τελειώνει στο «ΒΗΜΑ». Αφορά και το «ΕΘΝΟΣ» και την «REAL NEWS» και την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ένα σωρό ακόμα εφημερίδες σε όλη την Ελλάδα.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων επισημαίνοντας όλα αυτά μαζί με τις εργασιακές ανατροπές που έρχονται τονίζει για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει πλειοψηφία στο Δ.Σ., ώστε να συγκροτηθεί αμέσως το προεδρείο και να λειτουργήσει η ΕΣΗΕΑ.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου με τις αποκαλύψεις μας έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε ότι οι δήθεν αριστεροί που θέλουν να πάνε σε εκλογές τον Κλάδο κρύβουν από τον κόσμο την αλήθεια, ότι θέλουν να διορίσουν διοίκηση και ψάχνουν για άλλοθι την γενική συνέλευση.
Εμείς επιμένουμε, δράση τώρα όλοι μαζί και απαιτούμε:
- Όχι στην έξωση των συνταξιούχων από την Ενωση.
- Αυτονομία στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ, με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και του νόμου Πετραλιά.
- Όχι στην παραχώρηση αγγελιόσημου σε τρίτους, αλλά άμεση είσπραξη των εκατομμυρίων ευρώ που παρακρατούν 10 χρόνια τώρα παράνομα οι πρώην ΔΕΚΟ (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) και η κινητή τηλεφωνία (VODAFONE, COSMOTE, WIND, TELAS).
- Αμεση αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ και όπου αλλού υπηρετούν.
- Διατήρηση της αυτονομίας (και με τον νόμο Πεπονή) των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο Δημόσιο.
- Αμεση ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο στη Βουλή και την «έχουν στα χέρια τους» όλα τα κόμματα για τους δημοτικούς σταθμούς, ώστε να μην γίνουν Α.Ε. και να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης