Αντιπροσωπευτικό" με πέντε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (KΕΔ)

Φτάνει πια η αβάντα στους εργοδότες!

Η «αριστερή» παρέα, που συμφώνησε να υπάρχει ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ, απέδειξε πως στις επιδιώξεις της ήταν να μοιραστούν μεταξύ τους τις καρέκλες.

Οι εξελίξεις όμως είναι ραγδαίες κι εκείνοι δεν λένε κουβέντα για τα αφεντικά τους:
- Στο ραδιόφωνο του «ΑΝΤ1» έγιναν τρείς ακόμα απολύσεις.
- Στην «Ελευθεροτυπία» η ιδιοκτησία ετοιμάζει προγραφές για όποιον έχει και κάποια άλλη εργασία, παράλληλα με την μεθόδευση για πρόωρη συνταξιοδότηση.
- Στο «Θέμα FM» (πρώην «ΑLPHA») διώχνουν δύο από τους πιο παλιούς συντάκτες και ετοιμάζουν κι άλλες απολύσεις.
- Στο «ΒΗΜΑ FM» η ιδιοκτησία λέει πως «περισσεύουν» τουλάχιστον 40 συνάδελφοι, συντάκτες και τεχνικοί που εργάζονταν και στο παλιό «CITY FM», όπως λεγόταν πριν πάρει στα χέρια του το σταθμό ο Ρέστης απ’ τη Γιάννα.
- Η δικαστική απόφαση για τη στάση εργασίας στον ΑΛΤΕΡ βάζει στη γωνία το συνδικαλιστικό δικαίωμα, αφού απαγορεύει την απεργία, χάρη στους χειρισμούς που έκανε η πλειοψηφία αυτή στο ΔΣ.

Επιτέλους ας βγουν φανερά μπροστά και οι πέντε, ώστε να τους ψηφίσει κι ο έκτος της παρέας, ως δήθεν αντιπροσωπευτικό προεδρείο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, «για τη σωτηρία του κλάδου» και το δικό τους βόλεμα.

Εμείς δεν ξεχνάμε και καταγγέλλουμε τη λαίλαπα που μας επιφυλάσσουν πάλι οι ίδιοι, μαζί με κυβερνητικές αποφάσεις που μαγειρεύουν για το ασφαλιστικό.

Όσο για το Ενιαίο Ταμείο πού ‘ρχεται, να μη λένε ψέματα, διότι εκείνοι το ήθελαν και είχαν βγει στου δρόμους με πανό ζητώντας το, μαζί με την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό δηλαδή, που βολεύει τα αφεντικά για να μην πληρώνουν εισφορά.

Μόνον η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ είχε πει ανοικτά και ξεκάθαρα και επιμένει:

ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ,
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΤΡΑΛΙΑ
Κι ο ΕΔΟΕΑΠ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης