Μια ακόμη απίστευτη δημοσιογραφική γκάφα - Τα ΝΕΑ πέθαναν τον...Στάθη Γιώτα! Τι δήλωσε στο i-REPORTER

“Τα "ΝΕΑ" πέθαναν τον...Στάθη Γιώτα! Κι ενώ ο άνθρωπος - και με δήλωση του στο i-R - οχι μόνο "ζει και βασιλεύει" αλλά και χθες το βράδυ γιόρτασε με φίλους του, την γιορτή της συζύγου του σε ταβέρνα της Αθήνας.
"ΤΑ ΝΕΑ
Μικροπολιτικός
ΤΙΤΛΟΣ.Η ΠΟΛΑΝ... ψηφίζει Ντόρα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21 Νοεμβρίου 2009
"ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ πριν από την εκλογή αρχηγού η Ν.Δ. είναι μια θάλασσα από κακίες. Ιδού μία που εκπορεύεται από βετεράνους της ΠΟΛΑΝ που έχουν ταχθεί με την Ντόρα. Λένε λοιπόν αυτοί πως εκ των δέκα βουλευτών της πρώτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΠΟΛΑΝ το 1993, οι τρεις έχουν πεθάνει και οι άλλοι επτά είναι με την Μπακογιάννη. Ποιοι απεβίωσαν; Στάθης Γιώ τας, Ανδρέας Λεντάκης και Στέφανος Στεφανόπουλος. Οι επτά ζώντες είναι οιΝικήτας Κακλαμάνης (Α΄ Αθηνών), Νίκος Οικονομόπουλος (Πάτρα), Κώστας Χατζηδημητρίου (Σέρρες), Μαρία Μαχαίρα (Πειραιάς), Νικήτας Βενιζέλος (Α΄ Αθηνών), Φωτεινή Στεφανοπούλου (Ηλεία), Τάσος Νικόπουλος (Θεσσαλονίκη)".


Και παίρνανε στο τηλέφωνο τους φίλους τους να τους λένε ότι "αν διαβάσατε στα ΝΕΑ που λένε ότι απεβίωσα μην το πιστέψετε, το ραντεβού μας στην ταβέρνα απόψε ισχύει"!
Γκάφα; Αμέλεια; Αβλεψία; Ασχετοσύνη;
Και πως πέρασε μια τέτοια...είδηση και μάλιστα στην πιο προβεβλημένη στήλη της εφημερίδας (με...φόρα από το παρελθόν) όπως είναι "ο Μικροπολιτικός".
Είναι γνωστό ότι σήμερα την συγκεκριμένη στήλη την επιμελείται ο Δημήτρης Μητρόπουλος, γιος του γνωστού (και πολύ πετυχημένου) σκιτσογράφου του ΔΟΛ. Ενα νέο παιδί που συνεχίζει την πατροπαράδοτη συνήθεια του ΔΟΛ που λέει "σόι πάει το βασίλειο" (στο ΔΟΛ η...οικογενειοκρατία και η παρεοκρατία είναι "σήμα κατατεθέν").
Προφανώς το παιδί, που έγινε κατευθείαν αρθρογράφος, χωρίς καν να περάσει από το πολιτικό ή κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ(όπως και μια ολόκληρη...στρατιά σήμερα), "πέθανε" έναν πολύ σημαντικό πολιτικό μας, προφανώς επειδή αγνοεί την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας(σε πρόσωπα και καταστάσεις). Και φυσικά ευθύνες έχει και ο διευθυντής της εφημερίδας Παντελής Καψής, γιος του πρώην διευθυντή της εφημερίδας Γιάννη Καψή (που τίμησε όμως την στήλη του "μικροπολιτικού" και υπήρξε ένα από τα "ιερά τέρατα" της δημοσιογραφίας).
Στον ΔΟΛ τελευταία σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ βλέπουμε αρκετές...γκάφες από τις λεζάντες(φωτογραφία του Ομπάμα και από κάτω μας πληροφορούσε ότι βλέπαμε τον...Μπους) μέχρι ανύπαρκτα ρεπορτάζ (όπως τις συνομιλίες Καραμανλή-Ερντογάν...που δεν έγιναν ποτέ γιατί δεν ήρθε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και το "ρεπορτάζ" είχε φύγει για το τυπογραφείο).
Όλα αυτά σημαίνουν ότι εκτός των άλλων η δημοσιογραφία έχει περάσει σε χέρια νέων παιδιών που ποτέ δεν θα έπρεπε να χειρίζονται "στήλες" ή ρεπορτάζ που δεν κατέχουν. Ιδιοκτήτες, εκδότες κλπ επέτρεψαν για λόγους...που δεν έχει σημασία τώρα να αναπτύξουμε περαιτέρω την...απαξίωση των προϊόντων που παράγουν και θέλουν να διαβάζονται(και μάλιστα να αγοράζονται). Ισως γι αυτό έχουν κάνει τις εφημερίδες τους περιτύλιγμα super market αφού ελάχιστοι τις παίρνουν για να τις διαβάσουν. Στη δημοσιογραφία - όπου γης - σημασία έχει ΠΟΙΟΣ υπογράφει το κείμενο. ΑΥΤΟ είναι το Α και το Ω για να διαβαστεί ή και να πληρωθεί ένα κείμενο, μια στήλη, ένα έντυπο. Στην χώρα μας σήμερα, εδώ και μερικά χρόνια οι εκδότες ήθελαν απλά "χέρια, πόδια και μια ατζέντα". Αυτά τους έφταναν. Και απαξίωσαν το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τους επαγγελματίες. Σήμερα "η επιστροφή στην δημοσιογραφία και τους επαγγελματίες" είναι πιο επιτακτική από ποτέ γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν κανένα "προϊόν" να πουλήσουν.
Οταν τα εκφυλιστικά φαινόμενα κάνουν τόσο χτυπητή την παρουσία τους σε εφημερίδες όπως τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ καταλαβαίνετε από εκεί και μετά τι γίνεται...
Για την ιστορία να παραθέσουμε το βιογραφικό του κ.Σταθη Γιώτα, το οποίο αγνοούσε η στήλη του "Μικροπολιτικού" στα ΝΕΑ.

"Γεννήθηκε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας το 1940(είναι 69 χρονών δηλαδή). Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, διακρίθηκε για την αντιδικτατορική του δράση, για την οποία διώχθηκε και φυλακίστηκε. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου (1976-1977 και 1985-1987).
Συμμετείχε στην ίδρυση του Συνασπισμού, του οποίου εκλέχθηκε βουλευτής επικρατείας στις εκλογές του 1989. Μετά τη διάλυση του Συνασπισμού παρέμεινε μακράν της πολιτικής ζωής για να δραστηριοποιηθεί και πάλι το 1993, οπότε εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών με την Πολιτική Άνοιξη. Το διάστημα 1993-1996 διατέλεσε και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής".

.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης