Φτάνει πια με την αβάντα στους εργοδότες και τη διαπλοκή

Επείγουσα δικαστική έρευνα, κατόπιν παραγγελίας Εισαγγελέα διεξάγεται για τα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ κατά την περίοδο του 2009, και ήδη καταθέτουν μάρτυρες.
Η έρευνα αφορά ενέργειες του τέως προέδρου (και τώρα βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ) Β. Μουλόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Σταμάτη Νικολόπουλου και του (μέχρι τον Μάρτιο,που έσπευσε να παραιτηθεί) Ταμία Γιάννη Πλαχούρη, όπως και του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής Μάκη Ανδρονόπουλου.

Από τον περασμένο Απρίλιο το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ, Σπύρος Χατζάρας, εντόπισε ότι εισπράττονται χρήματα από την Εμπορική Τράπεζα, με χρήση ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης από την διοίκηση της ΠΟΕΣΥ κατά το 2009. Αντιθέτως δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα για την είσπραξη εσόδων της ομοσπονδίας, από την Εργατική Εστία, με τα οποία καλύπτονται από χρόνια μισθοί υπαλλήλων, λειτουργικά έξοδα και ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ από το καλοκαίρι του 2008.

Ο ίδιος επισήμανε και άλλα ζητήματα, τα οποία έχει συμπεριλιφθεί στην έρευνα, όπως έχει συμπεριλάβει και έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στη ΓΣΕΕ, στην Εμπορική Τράπεζα και στην ΟΤΟΕ, στα οποία επισημαίνεται, εκτός των άλλων και η περίεργη στάση συνδικαλιστών και άλλων συμβούλων τους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει συνεδριάσει η Εξελεγκτική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥ, γεγονός που επισημαίνει με άλλο έγγραφό του ο συνάδελφος Σ. Χατζάρας και το οποίο επίσης,σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσκομιστεί στην ανάκριση.

Παρ’ όλα αυτά, με έγγραφό του ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, διάδοχος του Β. Μουλόπουλου, Στ. Νικολόπουλος αμέσως μόλις εκλήθη να καταθέσει στην ανάκριση, έστειλε επιστολή στις Ενώσεις – μέλη της να εκδώσουν (όπως και το έπραξαν) ανακοινώσεις… συμπαράστασης υπέρ των προσώπων αυτών στο κλίμα της επιστολής του, παρεμβαίνοντας έτσι στη δικαστική έρευνα καθώς και στο έργο της εξελεγκτικής επιτροπής. Κατά περίεργο τρόπο μάλιστα σε όλες τις ανακοινώσεις δεν γίνεται καμία αναφορά στον μέχρι τώρα επικεφαλής της Ομοσπονδίας Β. Μουλόπουλο.

Την Πέμπτη εκδόθηκε ανακοίνωση συμπαράστασης στους ελεγχόμενους, και από την ΕΣΗΕΑ, παρά την έντονη διαφωνία και άρνηση μελών του Δ.Σ. και τις επισημάνσεις τους, ότι κάτι τέτοιο εκτός των άλλων υπηρετεί την αδιαφάνεια.
Τελικά το κείμενο της ανακοίνωσης συνέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους εκπροσώπους των παρατάξεων Κουμπιά, Νταουντάκη, Νταβανέλλου ένα από τα πιο πάνω πρόσωπα, τις ενέργειες του οποίου, ερευνά η Δικαιοσύνη. Με την ανακοίνωση αυτή συμπαρίστανται στην ουσία στους ελεγχόμενους, που η ανάκριση τους έχει καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που ο εκπρόσωπός της καθώς και άλλα μέλη του Δ.Σ., αρνήθηκαν να βγει η ανακοίνωση συγκάλυψης, καταγγέλλει:

«Για να συγκαλύπτει σκάνδαλα υπάρχει πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Για να συγκροτηθεί σε Σώμα και να σταθεί απέναντι στους εργοδότες και την κυβέρνηση η πλειοψηφία κρύβεται. Φτάνει πια με την αβάντα στους εργοδότες και τη διαπλοκή».

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης