Οι εξελίξεις στο συγκρότημα Λαμπράκη, ο κ. Ρέστης και ο κ. Φιλιππίδης

Πριν από λίγες εβδομάδες γράφαμε ότι νέα τζάκια και φρέσκοι εκδότες (οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν από πίσω τους επιχειρηματίες και πολιτικούς να τους στηρίζουν), θα αλλάξουν το τοπίο στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φαίνεται ότι η ώρα αυτή πλησιάζει και θα δούμε σύντομα πολύ σημαντικές εξελίξεις να λαμβάνουν χώρα.

Η κακή κατάσταση της υγείας του Χρήστου Λαμπράκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ωνάσειο, ανοίγει τα σενάρια διαδοχής στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Βεβαίως, ισχυρός ανήρ στο μαγαζί της Μιχαλακοπούλου εξακολουθεί να είναι ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος διαθέτει το 25% του ομίλου. Από αυτόν φυσικά θα περάσουν όλες οι αποφάσεις, ωστόσο, και ο ίδιος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κινήσεις που θα προετοιμάζουν το έδαφος της διαδοχής.

Ισχυρός παίκτης στον ΔΟΛ είναι και ο εφοπλιστής Β. Ρέστης ο οποίος διαθέτει το 15% του Οργανισμού, το 5% του Mega ενώ είναι κυρίαρχος στον ΒΗΜΑ FM. Επομένως, θα παίξει ενεργό ρόλο στην μετά Λαμπράκη εποχή, όποτε κι αν έλθει αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρέστης έχει συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμειυτηρίου, κ. Αγγελο Φιλιππίδη, ώστε να αναλάβει ο τελευταίος σημαντική θέση στο όμιλο του εφοπλιστή. Κάποιοι λένε ότι ο κ. Ρέστης θα τον ήθελε επικεφαλής στα εκδοτικά εγχειρήματά του, οπότε μην αποκλείετε τον κ. Φιλιππίδη να μπαίνει στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου ως «Πορθητής» για λογαριασμό του κ. Ρέστη.

Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, πάντως, στον ΔΟΛ αφού ότι κι αν γίνει δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους και άλλους παραδοσιακούς εκδότες, όπως τον Γ. Μπόμπολα.
http://www.antinews.gr/?p=28106

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των μελών της Κυβέρνησης